Assalamualaikum...
Malam semalam aku buat Kek Karemel Coklat Moist. Aku amik resepi dari blog Ana Suzana. Banyak resepi dia yang menarik perhatian aku. Pastu siap ada gambar tu buat pulak, tu yang besh tu. Lama dah aku dok berangan nak buat, so barang-barang nak buat pun dah beli. Try la buat semalam. Aku ikut step yang dia bagi tu. Mang ok, karemel tu pun aku kukus ngan baik...ceh...hehehe. Tapi yang aku frust sangat masa aku buh bahan tuk kek coklat moist atas karemel tu. Aku tertuang banyak so, karemel tu pecah. Tak dok elok kat bawah tu. Tak puas hati betul la.... nape la aku terlalu "teruja" sangat dan tak sabar nak tengok kek tu jadi. Sudahnya korang tengok la camana.... Na terbalikkan pun tak bley dah... Waaaaa....
Rase tu dah ok, cume rupe dia tu yang tak comei. Takpe la yang penting aku dah try. So, next time aku dah tau dah. Kene berhati-hati sket masa buat tu. Bley try lagi, jan takut tak jadi kan?. Sok-sok kalau buat mesti jadi kan?. Gud luck la pas ni! haha!
7 comments:
apapun kita dah cubakan.. belajar dr kesilapn n cuba lg.. support u hehehe
cub alagi...dnt give k :)
lama2 cnfrm mjadi....
nanti try lg yer...
rupa xelok xpa... rs dia sedap ;-)
ayu pun tak pernah wat lg ni..cuba lg dear..first time wat mmg sllu mcm tu..
xpe... proses blajaq dan mencuba itu no limit... asaikan rajin, insyaALLAH... is malas sikit... keh3 (^___^)
Myra pun kekadang buat tak jadi jugak-takpe ia 1 pengalaman buat kita kan, lepas ni sure jadi elok punya ;)
Makesure masa tuang adunan kek tu berhati2 dan selow2.. Kalau main tuang aje mesti akan jd kes mcm ni.. Hihi.. Takpe, cuba lg ye nanti.. InsyaAllah berjaya
Post a Comment