.:: Sahabat Blog ::.

Tuesday, July 10, 2012

.: Hari Potensi Kanak-Kanak Tabika (Parlimen Sungai Petani, Kedah 2012) :.

Assalamualaikum...

Pada 4 hingga 5 Julai 2012, Tabika Kemas (Parlimen Sungai Petani, Kedah) mengadakan "Hari Potensi Kanak-Kanak Tabika". Bertempat di DEwan MPSP, Tikam Batu, Sungai Petani, Kedah. Banyak jugak acara yang dipertandingkan antaranya, kompang, rekacipta, tarian, nasyid, bercerita, mengaji dll. Firas ngan dua orang kawan dia cikgu suruh masuk pertandingan Rekacipta. 

Masa pertandingan pada 4 Julai 2012 tu aku takde coz amik exam, so hubby ngan tok mie dia pi tengok dia.  Petang tu baru aku pi tengok acara yang dipertandingkan. Tapi hujan punyela lebat, satu apa pun tak dengar. Sian diaorang, sib baik masa kawan-kawan Firas main kompang tu hujan dah berenti so, dengar la diaorang berkompang. Ok jugak, pandai cikgu ajar budak-budak tu. Ada gaya bley menang.

Jom kita layan gamba sekitar acara berlangsung selama 2 hari;


Firas dok gentel plastesin (dioarang buat gune tepung, cume tambah kaler je) 

 kawan-kawan Firas tengah menyiapkan Rekacipta.


Firas dah siapkan ular, kura-kura, yang oren tu pedia tah.. 



Dah siap! Cantik tak? Cantik kan? Kreatif. 



Cikgu belikan belon angry bird tu, coz dah berjaya siapkan rekacipta tu. 

5 Julai 2012, Keputusan pertandingan diumumkan. Masa ni aku ada coz exam abis tengahari so, petang tu aku pi la ngan mak mertua aku. Hubby keje, tak bley pi. Alhamdulillah Firas ngan kawan-kawan dia menang Tempat Ketiga acara Rekacipta. Tak sangka pulak bley menang. Tahniah Firas n the geng!

Acara Kompang Tabika Kemas Pulau Sepom 1 pulak dapat Tempat Pertama. Mang besh pun diaorang main kompang.

Firas ngan kawan-kawan dia menang tempat Ke-3 

Yang tengah tu Pengarah Kemas 

Acara Kompang dapat Tempat Pertama. 

Tahniah! Tabika Kemas Pulau Sepom 1.




4 comments:

Kakzakie said...

Melihat kebolehan anak-anak buat kita senyum kan. Kakak suka tengok keletah anak-anak:)

Kesuma Angsana said...

tahniah n mmeng kreatif lah budak2 ni!

IntaNBerliaN said...

tahniah firas.. mmg kreatif.. mesti dia sk dpt hadiah kan :-)

QasehnyaRania said...

mmg kreatip la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.:: IkatanKu ::.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

.:: Muhammad Firas Firdaus ::.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

.:: Muhammad Fawwaz Firdaus ::.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

.:: Muhammad Hafiy Firdaus ::.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers