.:: Sahabat Blog ::.

Sunday, September 30, 2012

.: Giveaway Me & My Family :.

Assalamualaikum...

Masa dok BW kat blog KakZakie td terbaca giveaway dari Me & My Family. 
Macam menarik!. Firstly, Jutaan tahniah kepada Adyna coz berjaya dalam temuduga tu. 
Murah rezeki ye....



If, nak join klik je kat banner tu ok. Syarat dia mudah je, tak susah pun...



Saturday, September 29, 2012

.: Di Ofis... :.

Assalamualaikum...

Hari ni kene pi ofis sebab ada banyak keje-keje yang aku tak settle lagi. Pastu next month naziran negeri nak mai pulak. So, agak serabut jugaklah. Hubby pulak ada seminar sampai kul 1ptg nanti. Anak-anak hubby buh kat umah kakak dia, sib baik kakak dia nak tolong jagakan hihi. Aku takmo suh mak mertua aku jaga, sian pulak lah... dahlah weekday dia jaga. Weekend nak bagi dia rehatlah.
 
Ok, babai, nak wat keje dah!
 
 
 
 


Friday, September 28, 2012

.: Segmen : Be My Follower by Didiey :.

Assalamualaikum....

Alhamdulillah...dapat jugak bukak blog arini. Siang tadi mang tak sempat nak bukak blog dan nak BW kat blog korang. Bizi sangat, tak tau apa yang buat aku jadi bizi... hihi. Takpelah, takmo ingat hal opis time kat umah ni... nak hilangkan tekanan keje?. Jom join Segmen ni! SEMUA TENTANG RASABley tambah lagi sahabat-sahabat blog korang kan?.



Jumlah follower aku setakat ni : 368
Target Follower yang aku nak : 500 cukuplah hihi


Untuk keterangan yang lebih lanjut singgahlah ke blog didiey ye!
Alahai klik je kat banner tu ok!
Tarikh tutup adalah pada : 23 Oktober 2012.


.: Bila Abang Tido Awal... :.

Assalamualaikum....



Adik tak tau nak buat apa bila si abang tido awal. Semua serba tak kena. Nak main pun takde mood sebab takde geng. Abang pulak siang dia jarang tido. Gila nak main je. So, bila malam tak dan pukul 10 malam dah tido. Mintak maaflah ye umah aku tak pernahnya nak bersih, tu nampak bangku-bangku dok bergelimpangan. Selagi budak-budak ni tak tido, selagi tu lah umah aku bersepah. Kalau aku kemas pun sia-sia je. Penat!. So, aku bior je... hihi... bukan malas ye... tapi anak-anak aku ni terlalu rajin tuk menyemakkan umah.


Disebabkan dia takde kawan so, aku pun layan je lah dak kecik ni, sementara mata dia nak lelap. Kalau bab posing, dah pandai dah takat ni. Bley buat macam-macam gaya. Tiru abang dia lah, pe lagi. Baju tu dia pakai double tau, tak tau mimpi pe, alih-alih dia sua baju abang dia, dia kate nak pakai. Ikut je la kehendak dia.


Jangan heran ye pasal pe si adik ni hanya pakai pampers je. Bukan aku tak pakaikan dia seluar ye, tapi dia tak suka pakai seluar. Kalau dia nak tido dia akan bukak seluar, pakai pampers je. Kadang-kadang aku pun tak perasan bila masa dia bukak seluar. Tau-tau je pagi sok dah tinggal pampers je, (nampak  sangatlah yang aku ni tido tak ingat dunia). Hahaha!





.: A.K.U dan D.I.A :.

Assalamualaikum....

Ok, aritu ada membe opis tanya aku soklan ni "camna ampa bley kenal ngan laki ampa?". Sebab mungkin dia pelik aku asal dari Selangor, hubby pulak asal Kedah. Kenal kat mana ye??. Hihi, panjang cerita dia. Mang satu perkara yang tak disangka.

Aku kenal ngan hubby melalui chatting. Dulu masa aku study kat UTM tahun 1998, MIRC tu mang femes sangatlah. Asal pi lab, sementara nak buat assignment bleylah selam-selam minum air sket, hihihi. Firstly, aku chat ngan hubby dia guna nama betul dia "faizal". Saje je tangan ni gatal nak klik nama dia. Ada respon!. Biasalah kalau chat zaman dulu-dulu, mesti mintak email address ngan telefon umah pas abis chat tu. Takut tak bley nak contact balik pastu hihi. Dulu mana mampu lagi nak beli henfon. Mahal tu. Nak beli simcard pun beratus. Aku ingat lagi, aku beli simcard maxis harga dia RM199. Itu dulu ye. Nak beli pun kene kumpul duit sket-sket. Susah kan?. Sekarang ni je yang mewah, budak-budak skolah pun bley beli sendiri. Nombor Maxis tu aku guna sampai sekarang, ada dalam 11 tahun. Lama tu. 

Ok, sambung balik citer pasal aku n hubby. Masa tahun 1998 tu aku kenal on-off je. Tak serius pun. Sebab dalam kepala ni aku takmo, dia dok kedah aku dok kl. Susah nak jumpe. Kalau jadi boyfren pun, tak bley nak ber'datting' selalu. Ishhh, payah ni. So, dalam masa yang sama aku kenal jugak ngan orang lain. Masa tahun 2000 tu terputus jap, sebab aku tak layan sangat. Yelah, chatting kan, kadang-kadang orang main tipu-tipu. Tak bley nak caya kan?. Member baik aku selalu pesan, "hati-hati berkawan, takut nanti kene tipu". Betul!, aku pegang kata-kata dia. 

Selepas sentiasa frust bercinta. ...uwaaaa!!!. Agak sedih jugaklah. Ermmm, takdejodoh!.

Camne aku sambung balik hubungan ngan hubby?. Aku bagi kad raya kat hubby, sebab nak mintak maaf andaikata aku pernah menyakitkan hati dia. Masa aku bagi kad tu takde rase mengharap apa pun...hanya saja-saja je bagi. Tapi, disebabkan saja-saja bagi kad tu lah, kami ter'on' balik hubungan yang dah putus tu. 

Alhamdulillah, mungkin memang antara kami ni 'ada jodoh'. Sape yang bley melawan takdir Tuhan kan?. So, bila dah bersatu balik, kami declare lah sebagai pasangan kekasih. Hahaha, masa dulu wajib tu tuk declare kalau dahde boyfren. Pastu bermulalah episod 'cintajarakjauh' antara kami. Tak bley nak jumpe selalu, tunggu dia turun kl baru bley jumpe, selebihnya telefon jelah. 

Lama gak lah kami bercinta. Tapi dia bagitau jangan terlalu mengharap sangat sebab 'jauh' kan. Apa-apa je bley terjadi. Redha je lah. Alhamdulillah berkat kesabaran, kejujuran dan kesetiaan kami, akhirnya pada tahun 2004 kami bertunang, 2005 kami akad nikah, 2006 kami memperolehi cahaya mata pertama. Semoga ikatan antara kami akan berkekalan tuk selamanya.

Jauh bukan penghalang untuk 'bercinta', yang penting keikhlasan, kejujuran dan kesetiaan yang lahir dari dalam hati. 


slim sungguh aku masa ni....hubby pun sama...

Thursday, September 27, 2012

.: Boleh Bukak Channel Kartun :.

Assalamualaikum...

Astro kan bagi sebulan free kalo kita bayar bil astro dalam masa 7 hari. So, kami dapatlah bukak channel yang tak bley bukak sebelum ni (dah tak langgan camne nak bley bukak, hihi). Channel kartun kan kami tak melanggan, sebab kalo melanggan nanti dak-dak ni asik dok tengok kartun je. 

Memang pun, dua ari bley bukak channel kartun pun dah nampak camne. Mata mang melekat elok je kat tv, pas abis kartun ni, kartun tu pulak. Mang takkan khatam lah. Benda lain takmo main dah.





Wednesday, September 26, 2012

.: # 41 : Wordless Wednesday :.

Assalamualaikum...

Tukang Penyemak No.1 kat umah!
Pantang jumpe pen, terus carik buku,
Tak kiralah buku apapun....,








.: # 40 : Wordless Wednesday :.

Assalamualaikum...


Gamba syok sendiri...,
Hihihi,




Sekian, wassalam!

Tuesday, September 25, 2012

.: Nak Pi Legoland Malaysia! :.

Assalamualaikum....

Ada apa dengan LEGOLAND?. 


Nak tau tak si Firas ni dok merengek-rengek nak pi Legoland. Masa aku drive kete balik dari umah Tok Mie dia, Firas tanya aku ;

Firas : "ibu...ayah pi cobprix kat mana?". 
Aku : "Kat Johor...". 
Firas : "Ohh, dekat dengan Legoland lah ibu...". 
Aku : "Erm, yela kot...". 
Firas : "Entah-entah, ayah pi Legoland pe ibu...". 
(dalamhati : awatlahdalampikirandiaasikadaLegolandje!)
Aku : "Ishhh, tak lah, ayah pi wat kejelah, bukan pi jalan-jalan".

Aku ni dok konpius, mana dia tau semua ni. Ke cikgu skola dia cerita?. So, aku pun tanyalah kat Firas, 

Aku :  "Sape cerita pasal Legoland ni kat Firas?".
Firas : "Aritu Firas tengok kat 'Wanita Hari Ini'...dia kata dua hari je bukak. Ada banyak mainan ibu.... Bila kita nak pi Legoland ibu?".
Aku : *pitam sat. "Bukan dua ari je bukak, mungkin dua ari lagi nak dibuka tuk orang pi masuk tengok".

Aduhai, wahai anakku, tak mampu lagillah ibu nak bawak Firas pi Legoland Malaysia tu. Nak masuk je pun dah beratus, sorang pulak tu. Kalau pi empat orang, korang kiralah sendiri. Nak pi kesana pun satu hal Kedah - Johor.... duitduitduit!.



Monday, September 24, 2012

.: Demo Barangan Elektrik :.

Assalamualaikum...

Last Friday, ada demo tuk periuk letrik, mesin pengisar dan iron wap. Kawan akulah si Nini ni yang eksaited sangat nak suh tengok demo ni. Sebab dia dah beli dah periuk letrik yang pelbagai guna tu. Jumaatkan masa dia panjang sket, so buat kat opis aku lah.


Yang dok berdiri sebelah kiri tu la kawan aku Nini, eksaited benor dia tengok.


Periuk tu, mudah digunakan dan menjimatkan masa. Buat popcorn hanya 3 minit je. Masak nasi goreng, senang je, takyah masak nasik dulu. Pastu nak tunggu sejuk pulak. Tumis je bahan-bahan kat dalam periuk tu, buh air, buh beras, kacau-kacau, tutup. Siap!. Bihun goreng pun sama, takyahla nak celor-celor tu. Sama gak proses dia ngan nasik goreng tu. 8 minit dah siap. Menjimatkan masa betul. Siap ada resepi lagi tu. Harga dia?, biasalah kalau pelbagai guna ni, kena mahal sket lah. Dalam RM 699++ camtu kot, kalau tak salah aku lah. Tapi, ada tapi pulak... periuk tu takde stok, sebab mang banyak sangat orang order. Aku pun cam berminat jugak, yelah manatau tetiba malam-malam ada orang tersesat ke mai umah, takde lah kalut sangat. Bley lah masak apa-apa dengan periuk tu. Jimat masa. Nak buat kenduri pun bley. Bak kata kakak tu, apa saja bley buat dengan periuk letrik tu.


Barang letrik kedua, mesin pengisar ni. Yang ni kalau orang berniaga bleylah sebab dia bley digunakan tanpa henti. Harga dia RM 500++ kot. Takmo beli tu yang tak tanya harga sangat, hihihi.





Barang ketiga pulak iron wap ni. Syok gak tengok sebab dia iron sebelah je, contoh : kalau kita iron lengan baju. Iron sebelah je, confirm sebelah lagi tu dah licin, tak kedut dah. Masa pun jimat. Mudah tuk iron seluar jeans, uniform, kain sutera. Harga dia pulak dalam RM 1,200++. Masa kakak ni wat demo ada promosi, beli iron tu dapat sekali ngan iron board tu.



.: Rinduuuu! :.

Assalamualaikum...

Bila internet dah slow, susah sket lah nak bukak facebook. Lembab yang amat!. Tak sempat nak tau status terkini yang ada kat fb... Semalam baru sempat nak tengok status yang hubby update kt fb dia. Alooolo...


Teringat kat anak-anak je ke????. Ai, ibu dia tak ingat ke?. Balik keje nanti baru bley jumpa hubby. Rindu jugak! Ahaks!. Pas raya baru kali ni dia outstation, tu yang agak terasa sket. Selalu weekend manjang je ada kat umah, kadang-kadang meluat gak!. Tapi apapun i tetap sayang dia. Wahahaha!. Bila takde depan mata baru terasa rindu-rinduan pulak.


Sunday, September 23, 2012

.: Oleh Kerana Hujan.... :.

Assalamualaikum...

Baru ada kesempatan nak update blog, bizi memanjang je kalo weekend. Hubby pulak outstation. Pagi-pagi dah kene anta Firas pi skolah, pastu pi Tesco beli barang dapur, sket. Balik Tesco, terus masak tuk makan tengahari. Sebab kul 12.30 nak kena pi amik Firas pulak. Sambil-sambil tu sempat gak kemas umah. Balik amik Firas, pi cuci bilik air pulak yang ntah berapa kurun aku tak basuh hehe. Asik tangguh je. Adalah 2 jam lebih aku rehat. Pastu nak kene iron baju tuk seminggu, kalo tak iron banyak-banyak, week day mang tak sempat. Balik keje je dah penat. Satgi aku tak bley nak kawal emosi...hihihi...asik angin je satu badan.

Sambungan citer semalam....
Disebabkan pagi-pagi semalam lagi dah ujan, langit pun putih je, so kebarangkalian tuk matahari menyinar tu adalah agak tipislah. Maka, terpaksalah aku angkut penyidai baju masuk ke dalam rumah. Sidai je baju kat dalam rumah tak ada panas pun takpe atleast ada gak angin dari kipas tuk bagi kain bajuku tu kering. Alhamdulillah, petang tu dah bley lipat. Kalau sidai kat luar rumah maunya kain bajuku tu bermalam sampai esok. 


Saturday, September 22, 2012

.: Cerita Malam Tadi :.

Assalamualaikum...

Malam tadi budak-budak tido agak awal jugaklah. Pas aku tengok citer juwita kat astro 104 tu, aku pun cam dah mengantuk nak tido, padam tv ngan lampu kecuali lampu kat luar je, hubby takde...takotgak!.
Kunci bilik.  Letak-letak je kepala kat bantal. "kreokkreok!". Alamak! perut aku berbunyik pulak. Lapar. Mula-mula ingat nak tido je, tapi tak bley lelap. Last-last, aku masak megi tomyam!. Ermmm...lega. Baru bley tido.


Gamba gelap, sebab aku malas nak bukan lampu, aku cuma bukak tv je buat peneman makan...hihi...




.: Hujan Oh Hujan :.

Assalamualaikum....

Hujan pulak pagi ni,
*Hujan tu kan rahmat?,
Tapi, aku basuh baju berbakul-bakul tu,
Hehe, seminggu tak basuh baju,
Macamana nak kering?,
Maunya satu arini mendung je,
Kelibat matahari pun tak nampak...


Friday, September 21, 2012

.: Renungan : Peta Hidup! :.

Assalamualaikum....

Suka tuk aku sebarkan Peta Hidup ni, sebagai renungan bersama.
Aku dapat dari email, terima kasih pada yang email kat aku tu.
So, jom kita renung-renungkan dan selamat beramal!


Sekian, terima kasih.
 
 


.: Ajar Sekali Je.. :.

Assalamualaikum...


Sekali je aku ajar Firas camne nak on tv guna remote ni,
Pastu dia dah bley buat sendiri,
Budak kan, kalau kita ajar betul-betul, sekali je dia dah faham,
Camtu gak kalau belajar,
Sebelum ni aku malas nak ajar sebab satgi asik dok bukak karton je,
Tapi, bila pikir-pikir balik,
Takpe kot, aku pun bukan ada langgan astro yang karton tu,
Kalau dia nak tengok pun tv lagi satu tu pun ada,



Thursday, September 20, 2012

.: Kuih Dangai :.

Assalamualaikum...



Korang penah makan kuih ni tak???. Aku sejak dok SP, baru ku kenal KUIH DANGAI ni. Sedap kakak ni buat, kalau aku pi pasar malam kat Tikam Batu, mang tak sah kalau tak beli, kalau tak abis pun bley simpan tuk esok. Tak basi pun.
 
Ada citer pasal dangai ari rabu aritu. Hihi. Pi pasar malam ngan hubby n anak-anak. Tak tau nak beli apa. Hubby tanya aku, aku tanya hubby balik. Lastly beli satay, apam balik ngan dangai ni lah. Masa aku bagitau kat kakak tu nak kuih ni, aku cam blur... nak beli berapa ye?. Aku pun kate "Kak bagi dangai 6 ringgit!". Muke kakak tu cam confuse. "6 ringgit????", kakak tu cam tekejut. Aku pun tekejut balik lah!. "nape kak?". Kakak tu tanya balik, "6 ringgit ke 6 ketul?". Alamak! aku salah cakaplah. "hihihi..... 6 ketul lah kak". Akak tu kata "6 ringgit bley buat kenduri tau". Aishhh, termalu pulak aku. Tu la kadang-kadang hati kata lain, mulut pulak kata lain. Camtu lah jadinya.

.: Jom Baca Novel # 11 : Yes Boss! :.

Assalamualaikum...

Novel yang aku nak share kali ni citer "Yes Bos!". Besh gak citer dia, heppi ending. Semua novel yang aku share kat sini, adalah novel yang aku dah baca. Saja suke-suke nak share ngan korang. Aku mang kaki novel dari zaman bujang lagi, tapi pas kawen, dahde anak masa adalah terbatas sket. Cuma dalam setahun dua ni je aku aktif balik. Tu pun sejak naik feri dok seat yang adap mengadap ni. Aku tengok hang, hang tengok aku. So, agak payah leer... tu yang asal dok je aku terus bukak buku... sampailah ke jeti seberang.




ok, tu je sekian!



Wednesday, September 19, 2012

.: Bloglist Kesuma Angsana : All About Us :.

Assalamualaikum....



Julung-julung kalinya Blog Kesuma Angsana (KA) menganjurkan Segmen "Bloglist Kesuma Angsana : All About Us", sempena genapnya usia blog KA ke 6 bulan. Cuba bayangkan 6 bulan tu, blog dia bley stabil dan bley kutip dah duit dari Nuffnang!. Tahniah KA!.
 
Napa saya suke follow KA?
Sebab ari-ari dia ada cerita baru, macam-macam ada, suke ngan cerita terkini dia. Tak rugi pun kalau follow, at least dapat gak tambah kawan-kawan ni.
 
If, korang nak join klik je kat banner tu ye. Tarikh tutup : 26 September 2012.


.: # 39 : Wordless Wednesday :.

Assalamualaikum...

Errmmm, dapnye!
Baru pas makan nasik, Bantai pulak makan muffin coklat,
Mang tak reti kenyanglah!,
Semua sumbat dalam perut,







.: # 38 : Wordless Wednesday :.

Assalamualaikum...



Ok, go!go!go! Fawwaz! "sampai ke kaki tu nak tekan pedal?"



Firas kene senyum tutup mulut, tak bley tayang gigi, sebab gigi tak berapa nak cukup...ahaks!



Tuesday, September 18, 2012

.: Jamuan Hari Raya Ofis :.

Assalamualaikum...

Hihi...raya dah abis ye, baru nak buh gamba jamuan raya aritu... tu pun  dua keping je, yelah... aku lupe nak bawak kamera.... konon nak charge bateri kamera. Lastly, lupe terusss...... nak amik...hampehhh!




Takpelah, ada gak sket gamba, tu pun belas ihsan dari kak zah...hihi... Ni lah geng kami masa buat persiapan Majlis Sambutan Hari Raya kat STBTAT. Jan tak tau opis kitaorang dapat tempat kedua dalam kategori gerai tercantik! hihi...dapatlah hadiah hamper....


Monday, September 17, 2012

.: Cuti Secuti Cutinya! :.

Assalamualaikum...

Ok tak tajuk entry tu..hihihi... mang cuti habis-habisan... 
Dahlah cuti 3 ari... blog pun cuti sekali, hihihi...
Malas nak update sebab kadar had kelajuan internet semakin berkurangan... 
Memang dah biasa dah, nak ujung-ujung bulan camnilah...

Nak balas kunjungan korang pun agak payah sket,
InsyaAllah kat opis kalau sempat aku BW kat blog korang ye,
Tu pun curik time rehat sket... yeke???
Cuti tak pi mana pun hanya pi Majlis Rumah Terbuka kat umah abang ipar,
Diaorang buat sekali ngan IPD Daerah SPU,
Siap Ketua Polis Penang mai, sebab umah dia kat area Bertam tu jugak.
Sori gamba takde sebab aku kalut ngan anak-anak yang agak aktif malam itu.


Saturday, September 15, 2012

.: Susah Sangat Ke Nak Kata "MAAF"? :.

Assalamualaikum...

Susah sangat ke nak lafazkan kata "maaf"?,
Kenapa mesti ada keegoan dalam diri?,
Kenapa mesti rase seperti tak ada apa-apa yang berlaku?,
Sedangkan hati orang telah disakiti.

Susah sangat ke nak lafaz "maafkan saya", "i'm sorry"?,
Tak susah pun, katakan ia dengan seikhlas hati,
InsyaAllah yang keruh akan jadi jernih,
Hati orang tak sakit lagi,

Kadang-kadang orang pandang remeh pada perkara ni kan?,
"eh, salah aku ke?, biarlah nanti oklah tu", Selalu camtu kan?,
Membiarkan keadaan tuk tentukan,
Bila kita biarkan ianya berlaku begitu saja,
Ada kesudahan ke?, Sampai bila?,
Walaupun hati boleh menerima, tapi "ikhlas" ke?,

Tepuk dada, tanyalah hati....fikir-fikrkanlah...



Friday, September 14, 2012

.: Jom Baca Novel # 10 : Hello Mr. Perfect :.


Assalamualaikum....
Lama tak preview Novel yang aku baca kan?
Sekarang aku dok baca novel ni,
Ok gak, sebab jalan cerita dia, olahan ayat dia, mudah tuk difahami,
Tak berat sangat. Tapi kisah dia tetap sama.
Berkahwin takpa ada rase cinta,
Cinta selepas kawin.





Sekian, terima kasih.

.: Mutiara Kata # 9 :.

Assalamualaikum...


Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang mereka akan menyintai anda kembali! Jangan harapkan cinta sebagai balasan. Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda.

Mimpilah apa yang ingin anda mimpikan, pergilah ke mana-mana yang ingin anda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan kerana anda hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang ingin anda lakukan. Semoga anda memiliki kebahagiaan yang cukup untuk membuatkan diri anda menarik, percubaan yang cukup untuk membuatkan anda kuat, kesedihan yang cukup untuk memastikan anda adalah seorang insan dan harapan yang cukup untuk membuatkan anda bahagia.

Kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia yang telah menyentuh hidup mereka.






Thursday, September 13, 2012

.: Kecik-Kecik Dah Merasa :.

Assalamualaikum...

Mainan budak-budak sekarang ni beza betul ngan kita dulu. Takde dah permainan yang masa zaman kita kecik-kecik dulu. Aku ingat masa skolah dulu ada musim dia, kalau musim main getah,semua main getah, kalau musim main batu seremban semua main batu seremban. Seronok.... !. Macam anak-anak aku pun tak pernah main semua tu. Rugi kan?. Sebab apa yang kita main masa dulu kecik-kecik adalah permainan tradisional.


Anak aku pun dua-dua bijak main benda ni. Yang kecik umur 2 tahun 7 bulan pun dah pandai sket main game ni. Aku???. Main sekali sekala je, tu pun Firas yang ajar aku nak tekan apa. Sungguh!, mang aku tak reti nak main game ni.


Firas bagi adik dia main game angry bird, tu je game yang paling senang.


Dok memikir camne nak bagi benda alah tu jatuh!


Jatuh gak dua tiga kali....ishhh, bab-bab main game bijak ye...! nanti kalau antar pi skolah tak bijak ibu rotan tau!...



Wednesday, September 12, 2012

.: # 37 : Wordless Wednesday :.

Assalamualaikum...

Agak lama rasenya aku tak buat entry WW, so arini teringin plak nak wat entry ni...hihihi...




Memang sangat-sangatlah takde kejenya dak dua orang ni.



Tuesday, September 11, 2012

.: KOLEKSI TERBARU KZNABIHAH BUTIK :.


Assalamualaikum....

Firstly nak ucapkan jutaan terima kasih kat QasehnyaRania sebab tag akak tuk join GA ni.
Senang je nak join,




Tarikh : 5 septermber - 15 september 2012

Syarat-syaratnya adalah:

1. Copy gambar kat atas tu.
2. Buat entry tajuk adalah
"KOLEKSI TERBARU KZNABIHAH BUTIK"

3. Entry tak perlulah panjang cuma ringkas & padat sahaja ;)

4. Yang penting ada link ni:

Facebook : https://www.facebook.com/kznabihahboutique
Website : www.kznabihah.com

5. Tag 4 rakan anda & pastikan mereka mengetahui anda tag dia ;)
(aku tag semua yang singgah kat blog aku :"jom join kawan-kawan!")
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.:: IkatanKu ::.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

.:: Muhammad Firas Firdaus ::.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

.:: Muhammad Fawwaz Firdaus ::.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

.:: Muhammad Hafiy Firdaus ::.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Labels

anak-anak famili tentang aku fawwaz Muhammad Hafiy Firdaus wordless wednesday Firas giveaway kerjaya ragam anak-anak jalan-jalan segmen blog mengandung hari raya blog memori terindah birthday blogwalking apa-apa je nuffnang perkembangan terkini Hafiy mutiara kata kursus novel renungan review blog churpchurp doa CPUV Nuffnang puasa 1st Giveaway jalan-jalan cari makan pemeriksaan ibu mengandung tip didik anak pulau pinang rumahku Contest GA Hadiah Menang anak yang cerdik demam campak ibu berpantang mak mertua perkembangan hafiy pertukaran petua Hadiah GA aksi anak balik kampung banding lakeside inn belajar membaca demam hari lahir info sihat makan-makan motivasi diri pemeriksaan anak di klinik solat tesco Mini GA anniversary artis bergaduh buat baju kurung cuti sekolah cuti-cuti melaka hadiah birthday hari inovasi header kami keywords kucing makanan masak-masak peperiksaan KPSL Gred N27 pregnant rezeki sahabat blog shopping raya tak sihat 6 Mei 2013 Cuti Umum Kerajaan Negeri Pulau Pinang Bantuan Rakyat 1Malaysia Bersalin BonusLink Caesarean Carta Jantina Anak Lelaki atau Perempuan Carta Mengenai Jantina Anak Dan Usia Ibu Doa ketika bayi dalam kandungan Hanif Idrus Ibu dan bayi KFC Karya Seni Kawalan Komuniti Taman Kelahiran Normal MH370 Pengomen Setia Permohonan Bertukar Sekolah Perodua Kancil Potong Rambut Siti Nurhaliza Slot Zehra TV3 Tahun Baru Cina alat permainan anak lelaki anak perempuan annual dinner awal muharram baby berkatalah yang baik-baik kepada anak-anak blog ana suzana camana nak buat bila anak-anak bergaduh celoteh MJ doa akhir tahun doa awal tahun doa untuk anak-anak follower free diapers hari ibu hati hobi http://tengkubutang.blogspot.com i-city irma hasmie jamu lepas bersalin jamu ratus warisan plus jatuh jenis-jenis makanan semasa berpantang kaki novel kek karemel coklat moist kenduri kesyukuran keputusan peperiksaan KPSL Gred N27 tahun 2013 kesihatan khasiat buah kurma kpsl 27 lesen memandu lirik lagu luahan mak mengajar anak tidur sendiri persiapan hari raya rabun silau rezeki Allah pelbagai cara riadah petang sahabat sambutan hari merdeka samsung galaxy S2 sekolah sekolah baru sekolah darjah satu terima kasih tip cantik tip sihat top entry top post tupperware ulangtahun perkahwinan wayang 10 Surah Dalam Al-Quran Dapat Mencegah 10 Perkara 10 bulan 1000 posts 13 jam A380 33 minggu 8 bulan Aeril Zafrel Air Zam Zam Al- Fatihah Amalan Meminum Air Zam Zam Anuar Zain Awal BE BL1M BMI BORANG Permohonan BR1M 2014 BRIM 2.0 Bangunan MPSP Bayaran Hasil Beris Lake Vineyard Best Friend Forever Best Vacation Photo Beto Kusyairy Big Box Pizza Hut Bila Blogger Jadi Maid Blog Sepet Borang Permohonan BL1M Online Borang Permohonan Bantuan Lesen 1 Malaysia Bukit Merah Laketown Resot CMart Sungai Petani COLA Camera360 Cerita Perodua Anda? Cheezy Wedges Cinta Jannah TV3 Cintai Isteri City of digital lights Doa memohon zuriat dan anak yang soleh Donut buatan sendiri Drama Cinta Jangan Pergi TV9 Electric Multifunction Pressure Cooker Evelyn Rose Fajar Pakeer Felinna GA IntaNBerliaN Gangnam Style HTC One V Hanya PadaMu Hubby Ikan sepat goreng Inilah Realiti Bukan Fantasi IntaNBerlian Internet tanpa had Istana Negara Jamuan Hari Raya KGT KSSR Kartun Upin Ipin Kenaikan Gaji Tahunan Kenaikan Pangkat Secara Lantikan Khasiat Air Zam Zam bagi Ibu yang Mengandung Khasiat Kurma Pada Ibu Mengandung Kuih Donut Kurikulum Standard Sekolah Rendah Ladang Anggur Beris Majalah PaMa Mak Dara Malaysia's Next Top Lucky Blogger 2013 MalaysianCubprix Maulidur Rasul Melur Jelita Menang Top komen Motor Cubprix Batu Kawan Muharram Mums n Kids Fair My Precious Iris Nabi Muhammad SAW Nelydia Senrose P1 PC Fair Pagi yang nyaman Panggil Aku Kiah Paul Walker Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 1 Tahun 2012 Penjawat Awam Permohonan BR1M 2014 Permohonan BR1M 2014 secara online Persiapan Menyambut Bayi Baru Petua Mengandung Petua Mudah Mengandung Pilihanraya Pizza Hut Pizza roti Program 1Karisma Punca nafas berbunyi Putu Mayam Rumah P. Ramlee SKT tahun 2014 Sabahat Baik Sekolah Kebangsaan Tikam Batu Senarai Semak Kelengkapan Bayi Baru Shopping online Sik SimplySiti Sinopsis Cinta Jannah Sinopsis drama Cinta Jangan Pergi Slot Akasia TV3 Spongebob Star Max Technology Tahun baru 2014 Terus Cintai Aku The Fast and The Furious The Wedding Breaker Top Komen Tugu Negara Upin Ipin Zati Mohd adrianna syaz aircond akar fatimah altimet amalan penambahan rezeki amalan ucap terima kasih amanda misbun anak anugerah Allah anak isap jari anak kembar anak pandai membaca anak rajin solat anak yang nakal anak yang soleh anonymous anugerah apa itu hernia apa itu ujian pap smear apa yang boleh dan tak boleh dibuat semasa berpantang arabian night arnab asingkan anak tidur dari ibu bapa autumnz awak suka saya tak? awi rafael ayat kursi badan tak selesa bagaimana nak mengajar erti tanggungjawab pada anak-anak bahagia baju printed bakul balck out bancaan bantuan sara hidup barangan elektrik barangan online basikal baru baskin robbins batuk beg beg duit belajar berpuasa beli barang secara online berbudi bahasa berkelah di Pantai berkelah di Pantai Batu Feringgi berkhatan berpantang sendiri bersangka baik dengan orang lain bertukar ke jabatan lain berurut selepas bersalin. biar lambat asalkan selamat bila anak-anak bertanya blocking colour blueberry cheese buah langsat buah manggis buang air besar bubur keladi budak yang cerdik buku merah buku prima bulan ramadhan burger burger yang simple cabaran candy crush saga cara berpantang cara mengatasi anak yang nakal cara-cara untuk free diaper cars cash out nuffnang cat jotun cat rumah ceeranoh.com cerdik cerita hari raya 2013 cerita kegemaran check nuffnang check up bulanan cheese cheese meleleh cheesekut cicak colour congratulation coolblog cuaca panas cucu perempuan cucuk 6 bulan cucuk untuk dua bulan cukur kepala cup cake cuti damansara intan demam kuning diapers dinner doa angin ahmar doa bahagia suami isteri doa ketika hendak bersalin doa ketika hujan doa menghindarkan diri dari sihir doa minum air zam zam doa pengikat kasih sayang suami isteri doktor dugaan durian crepe email entri entri blog ephyra fasha sandha bersanding free diaper frozen gadis pecinta pink game transport games ganjaran isteri memasak untuk suami dan anak-anak gastrik google analytics google chrome gunting rambut gusti hadiah hari guru hantu hari graduasi tabika kemas tahun 2012 hari pertama sekolah di tahun 2013 hari potensi tabika kemas parlimen sungai petani hati mudah terasa hati tak bahagia hello mr. perfect hernia hidung tersumbat? Fawwaz hikmah keluarga bahagia hisap jari homework http://atienstory.blogspot.com http://ayuinsyirah.blogspot.com http://botak-gambus.blogspot.com http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/ http://herba-tihara.blogspot.com http://ihaveasweetsmile.blogspot.com http://mylovekasih.blogspot.com http://mylovelyfamily-ana.blogspot.com http://normj1001.blogspot.com http://sayangkudinadania.blogspot.com/ http://staibaqhang.com http://summerkisseswinterrain.blogspot.com http://tengkubutang.blogspot.com/ http://www.google.com/analytics hubungan menantu dengan mak mertua hujan i-city snowalk ikatan yang rapat antara anak dan ibu iklan jawatan kosong impian dan harapan 2014 integriti internet isap jari istighfar jahit baju jahit kain langsir jeli jeli nona jimat cermat jimmy palikat jiran setaman johan kad ATM kad raya kalau aku kaya kalau memang harus bagitu kampung sungai raba kampungku kanser servik kapur kasut kartun frozen kasut sekolah kata-kata hikmah kebersihan vagina selepas bersalin keburukan bagi bayi yang hisap jari kedah kehamilan kek coklat kukus kek coklat strawberry kek keju oreo kek oren kelas mengaji kelebihan ephyra kelebihan istighfar keluarga iskandar kenangan kencing kotor dan kesannya pada wanita hamil keretaku kerja isteri kesan pegambilan jamu ratus warisan plus khasiat akar fatimah khasiat jamu kira berat badan ideal kiraan BMI kisah gigi klinik pakar kanak-kanak Harcharan Sungai Petani kreativiti anak-anak kuih dangai kuih koci kuih pak tunku kuning telur kurma baik semasa berpantang kurus langgar latihan legolang malaysia lirik Ketulusan Hati lirik lagu anak kampung lirik lagu kalau aku kaya loghat utara maal hijrah magic colour main-main majlis perpisahan mak mertua terbaik makanan berkhasiat ketika mengandung makanan berkhasiat semasa berpantang makanan kegemaran makanan pejal bagi bayi 6 bulan ke atas makku yang tersayang malu malware sms manjaku baby centre sungai petani masak di hari raya masak untuk suami masakan mak mee udang pulau sayak memanjat memey bertudung memilih makanan menang teka-teki menanti saat bersalin mengajar anak-anak belajar mengigau semasa tidur menguji minda anak-anak meniarap menjaga orang sakit menyusu anak merajuk merancang sendiri merangkak mercun merdeka mini contest minum air gula minum malam minyak minyak naik harga misteri surat Al- Fatihah monster inc monster university mood shopping motivasi muara hati muntah murai nabila biela nakal nasi ayam goreng nasi kerabu novel Sebenarnya Saya Isteri Dia nugget nurul akad nikah nurul dan eric deep office operation oreo better together oscar oasis panduan sendawakan bayi selepas menyusu panggilan emak pantai merdeka pap smear pawagam pekeliling perkhidmatan bilangan 5 tahun 2013 pekembangan bayi di usia dua bulan pemandu kereta pemberian pemindahan gaji kepada pegawai perkhidmatan awam persekutuan di bawah sistem saraan malaysia pemilihan nama anak yang baik dalam islam pencerobohan di sabah pengalaman bersalin pengantin pening penyedut hingus penyusuan susu ibu peperiksaan akhir tahun peribadi perikemanusiaan periuk periuk pelbagai guna perkembanga terkini anak-anak perkembangan anak-anak perkembangan bayi perkembangan bayi 5 bulan perkembangan fetus 22 minggu perkembangan fetus 24 minggu perkembangan fetus 30 minggu perkembangan fetus 36 minggu perkembangan ketika mengandung perodua persiapan melahirkan anak persiapan sekolah personaliti anak kedua personaliti anak pertama pertama kali memandu kereta pertukaran tempat bertugas pesanan pesta pesta pulau pinang petua kulit bayi bersih petua mengetahui jantina anak petua selsema dan batuk pewangi baju pil perancang pondok-pondok posts power bank prego keju & herbs pretzels puasa ganti puding roti coklat punca bayi hisap jari punca hernia punca telinga berair puzzle quality time rambut rantai tangan resepi resepi cheesekut resepi kek coklat resepi kek oren resepi koktail buah resepi kuih inti sardin resepi nasi ayam goreng resepi puding roti resepi roti arab rezeki yang berkat ribut romper dan cloth diaper murah rosak roti roti arab sabah sahabat yang baik sakit di bahagian bawah abdomen ketika hamil sakit perut sakit telinga salam perpisahan salam takziah salindah saman traffik samsung sandiwara cinta sarang burung sardin satu barang satu ringgit sauce says sayur sayur tahan lama selamat hari raya selamat tahun baru 2014 selsema semasa berpantang senarai barisan kabinet persekutuan 2013 sendawakan bayi selepas menyusu service center samsung servis kereta servis laptop sesi persekolahan set manual breastpump autumnz shaklee shopping shopping online Hishop soalan mengenai kelahiran normal selepas caesarean softlan sos prego soya spageti status pertukaran super spontan surirumah susah nak tidur susu dutch lady 123 tahun baru 2012 tak boleh nak bukak blog sendiri taman perbandaran pulau pinang tambah rezeki tandas lelaki tandas perempuan tanggungjawab seorang isteri teka harga tekanan darah telefon telinga berair telur telur ayam telur ganjil temujanji dengan doktor tiada ubat batuk dan selsema untuk baby bawah setahun tidur sendiri tiga bulan tip asuh anak tip bila anak dah berusia 7 bulan ke atas tips anak tidur lena tips cairkan susu perahan tips gembira sepanjang hari tips kebersihan vagina tips mengurangkan sakit belakang tips untuk menangani adik-beradik yang bergaduh tiramisu tobasco tumbuh gigi tutorial letak button facebook tutorial scroll box untuk bloglist ubat batuk ubat selsema ujian minum air gula ujian pap smear village mall vita-lea shaklee walker wanita weekend wirid wanita hamil world children's day free screening og planes www.babycenter.com www.jpa.gov.my www.mialiana.com yes boss you drive you win youtube zaman sekolah zizan zoo bag zoo taiping and Night Safari